5+1 dolog, ami megakadályoz, hogy a legjobbat hozd ki magadból...

2022.10.05

5+1 dolog, ami megakadályoz abban, hogy kihozd önmagadból a legjobbat...

Nem tudom, te hogy vagy vele, én személy szerint szeretném kihozni magamból a legjobbat. Nyilván nem vagyok ezzel egyedül, ezért feltettem a kérdést a Teremtőnek, hogy mivel akadályozhatjuk magunkat, és meglehetősen komplex válasz érkezett.

1/ KISHITŰSÉG és ÖNBIZALOM HIÁNY.

Huhh mennyire nem vagyunk képesek bízni magunkban. És ezt hány féle képpen tudjuk cifrázni. Mamám!? Nem bízunk a kompetenciáinkban, a képességeinkben, a külsőnkben és még sorolhatnám. 

Saját példa: Kamasz koromban hebegtem, habogtam, hadartam. Nem is feltételeztem, hogy bárki is kíváncsi lehet rám, vagy a világomra. Teljes mértékben önbizalom hiányos voltam. 

Rém ciki volt, még huszonéves koromban is alig tudtam kimondani a nevemet bemutatkozáskor, annyira beszari voltam. Távol álljon tőlem, hogy bárkit is hibáztassak, de akkoriban (80-as évek) nem volt 'divat', a gyerek lelki világával mélységeiben foglalkozni. Pszichológus volt opcióként, de nem voltak coach-ok, kineziológusok, terapeuták. Majd el növi a gyerek!! 

Foglalkozni kell az önbizalomhiánnyal és a kishitűséggel, minél előbb, annál jobb.

2/ Környezet elvárásai.Mit jelent ez? 

Ha a szüleim se bíznak abban, hogy én 'sokra viszem', akkor én hogy!? Mit néznek ki belőlem? Milyen környezetből indulok? Vagy ha a családunkban nem nézték ki, hogy egy nő önmegvalósíthat. Örüljünk, hogy meg tudunk élni. Úri huncutság. 

Vagy a párom kinevet a törekvéseim miatt, hülyeségnek tartja. Vagy az asszony gyereket nevel, mos, főz, takarít elvárás.Eltökélten képesnek kell lennünk leválasztani magunkról ezeket a visszatartó 'elvárásokat'. 

3/ Azt se tudjuk, hogy mit is akarunk valójában.

Hogyan tudnánk meghaladni saját magunkat, ha azt se tudjuk, hogy mit akarunk?Vagy olyan sok mindent szeretnénk, hogy ebben veszünk el. Képesnek kell lenni arra, hogy felismerjük, mi az, amiben én személy szerint a legtöbbet tudom kihozni magamból? Mi az, ami felé a szívem húz? Mi az, ami örömmel tölt el? Mi az, amit ingyen is csinálnék, annyira szeretem?Nem az aktuális trend alapján döntést hozni, hanem a szívem vágya szerint.

4/ KÉNYELEM/lustaság és KIFOGÁSOK.

Lássuk be, hogy a mai elkényelmesedett világunkban, nem olyan egyszerű lemondani a nyugalomról, a kényelemről. Áldozatot hozni akár hosszabb időn keresztül is, azért, hogy megvalósítsam/meghaladjam önmagam. 

Sokkal egyszerűbb azzal takarózni, hogy nincs időm, energiám, nincs pénzem vagy kapacitásom. Felőröl a munka, a család a gyerekek. A kifogások tárháza végtelen. Érdemes feltenni a kérdést magunknak, hogy mire használom a kifogásokat?

5/ Félelem a BUKÁSTÓL.

Jellemzően az összes közt, talán ez a legerősebb. Félünk, hogy nem sikerül, hogy felsülünk, elszúrjuk. Félünk a veszteségtől, a következményektől, hogy mit fognak szólni az emberek. Ebben a mai erőteljes látszat világban csak azt mutathatod, hogy te vagy a legjobb, a legmenőbb, legokosabb. 

Mi lenne, ha nem arra törekednénk, hogy a legjobbak legyünk, hanem arra, hogy apró lépésekben, hosszabb-rövidebb idő szakaszokban meg tudjuk haladni önmagunkat. Ha az önmeghaladáson van a hangsúly, akkor kevesebb stressz van ezen, lényegesen könnyedebb energia, igaz!?

6/ MEGELÉGEDETTSÉG.

Azt sem vagyunk képesek meghatározni, hogy mi az a pont, ami már jó. Mi az, ami megelégedettséggel töltene el? Lehetünk-e valójában elégedettek önmagunkkal? Tudjuk-e, hogy milyen érzés ez? Vagy az örök elégedetlenséget használjuk motiváló erőként? Hogy egyre jobbak legyünk. 

Engedjük meg magunknak, hogy szakaszonként megérkezzen az elégedettség a terünkbe. Tanuljuk meg értékelni ezeket az elért eredményeket. 

Ünnepeljük meg ezeket, jutalmazzuk meg magunkat ilyenkor a megelégedettség érzésével. Mert akkor a következő szakasznak már nem a nem vagyok elég jó teréből indulunk neki.

Ma is hoztam pozitív megerősítéseket, ha szeretnéd ezeket, akkor kérlek, hozzászólásban írj IGENt, és a ThetaHealing® technika segítségével tanúsítom neked a letöltéseket. 

Tudom, hogyan éljem az életemet a kishitűség érzése nélkül. 

Engedem, hogy az önbizalom és magabiztosság átjárja minden sejtemet. 

Választódjék le rólam minden nemű elvárás a környezetem részéről, hogy milyennek kellene lennem. 

Van erőm/energiám/kompetenciám/magabiztosságom arra, hogy meghaladjam önmagam, kifogások nélkül. 

Képes vagyok beleállni a feladataimba, anélkül, hogy félnék a kudarctól/elbukástól/veszteségtől. Engedem, hogy az elégedettség megjelenjen az életemben. 

 Tudom, hogyan értékeljem a teljesítményemet az elégedetlenség érzése nélkül. 

Tudom, hogyan éljem az életemet a hiányra való fókuszálás igénye nélkül.Ha elakadtál az önmeghaladás témájában, szeretettel várlak egyéni konzultációra.

Szeretettel,Kriszti