Anyaseb- Mit jelent?

2021.07.06

Anyaseb -Hogyan ismerheted fel? Mit tudsz tenni?

Fogantatásunk pillanatától kapcsolódunk hozzá, jó esetben. Amikor anya kész a fogadásodra, akkor képes a szeretetet működtetni az életében. Ha valami oknál fogva sérült ez nála, akkor a közvetlen szeretet kapcsolódás blokkolt lehet. Miben nyilvánulhat ez meg?

Ha nem kapta meg a szüleitől az érzelmi biztonsághoz szükséges mintákat, jó eséllyel ő sem lesz képes érzelmi biztonságot nyújtani a gyermekei számára. Ha nem kapott elég megerősítést arra nézvést, hogy ő elég jó, fontos és szerethető, akkor sanszos, hogy ő sem lesz képes ezeket a megerősítéseket működtetni a saját gyermekeinél. Vagy ha ezek az érzések valamilyen feltételhez voltak kötve, akkor rögzülhetett, hogy akkor lehet elég jó és fontos, ha ezért valamit tesz, vagy valahogy viselkedik, ergo ő is ezeket fogja működtetni az életében, mivel ebben nőtt fel. Ha a testi fenyítés volt az eszköz amivel, próbáltak 'embert faragni' belőle, esélyes, hogy ő is így próbál meg nyomást gyakorolni a gyermekeire.

És te vágysz az ő szeretetére, figyelmére, elismerésére, bármit megtennél, hogy kicsikarj egy valódi ölelést, egy valódi figyelemmel megfűszerezett elismerést, lényeged valódi elfogadását. Hiába. Marad a csalódottság, mély hiányérzet, folytonos frusztráltság, szeretetlenség. Fájdalmas érzés úgy felnőni, hogy ha azt érzed, hogy anya nem szeret, vagy a testvéremet jobban szereti, vagy engem sohase szeretet. Pedig ez nyilván nem így van, csak a tapasztalataid alapján ezt hitted el.

És amikor te is édesanyává válsz többnyire ezeket a mintákat követed, öntudatlanul. Nyilván vannak kivételek, de a legtöbbször ezeken a helyzetekben az van, hogy még véletlen sem akarok olyan lenni, mint az anyám. Ami látszólag siker, de tulajdonképpen egyfajta önerőszak.

Mit tehetsz?

Csak figyeld meg magadban az, hogy tudsz-e szívből kapcsolódni, megnyílik-e a szíved a túlcsorduló szeretettől, amikor a gyermekeiddel kapcsolódsz? Képes vagy-e elfogadni a gyermeked vélt vagy valós 'hiányosságait', anélkül, hogy erre folyton figyelmeztetnéd? Ha a gyermekeidet már 3 évesen 2 nyelvű oviba járatod, ha már 5 évesen tanítod olvasni, számolni, ha az a fontos, hogy a te gyerekzsúrod legyen a leges legtrendibb a világon, ha megveszel neki mindenféle fejlesztő eszközt, befizeted csillió fejlesztésre, tornára, kungfura, úszásra, magántanárhoz, és még sorolhatnám, hát akkor állj meg egy pillanatra, és gondold át, hogy ezeket miért is csinálod?

Hogyan kapcsolódsz a környezetedhez? Képes vagy bizalommal nyitni a környezeted felé vagy folyton azt figyeled, hogy hol és mikor nem voltál elég jó ahhoz, hogy megfelelj másoknak? Van-e, hogy kritikusan viselkedsz, kaptad-e magad néma puffogáson, hogy na, a Julcsi, de kitette amilye van, olyan mély a dekoltázsa, hogy még a bugyija is látszik. Mekkora egy 'ordas' ez a Julcsi:-), biztos 'vadászik', ne adj'Isten a férjedre vetett szemet...Itt is meg kéne állni egy pillanatra és elgondolkodni.

Ha elkezded felismerni a viselkedésedben rejlő 'turpisságokat', csendesedj el, és vizsgáld meg, hogy milyen volt a kapcsolódásod gyermekkorodban édesanyáddal. Picit legyél vele együtt érző, picit képzeld magad az ő helyébe, az ő életébe, az ő kisgyermekkorába, és máris könnyebb lesz neheztelés nélkül kapcsolódni vele.

Ahol feszülést érzel az életedben, ahol a szekér döcög, vagy már szinte tolni kell, ahol azt látod, hogy elakadásod van, ott dolgod van most.

Ma és holnap még erős támogatást kapunk az Univerzumtól, hogy ezekre könnyebben ráláthassunk, és ezeket a nehezteléseinket könnyebben elengedjük. A Nap és Szíriusz együtt állnak, erőteljesen rávilágítva az elakadásainkra, azokra a helyzetekre ahol valami feszülés van az életedben.

Ma is hoztam ehhez egy kis segítséget, szeretettel ajánlom az alábbi pozitív megerősítéseket. Ha szeretnéd ezeket, akkor a bejegyzés alatt írj IGENt és tanúsítom neked a letöltéseket.

Tudom milyen érzés a Teremtő legmagasabb nézőpontjából a színtiszta anyai szeretet.

Tudom, milyen érzés kapcsolódni az édesanyámhoz.

Tudom, milyen érzés a szívbéli kapcsolódás, tudom, hogyan kapcsolódjak teljes szívvel, az elutasítástól való félelem érzése nélkül.

Megengedem magamnak a nyitott, bizalommal teli kapcsolódást, a csalódástól való félelem érzése nélkül.

Lehetséges és biztonságos együtt érezni önmagammal, az édesanyámmal, az emberekkel a veszteségtől való félelem érzése nélkül.

Tudom, milyen érzés önmagamat elég jónak és fontosnak tartani.

Tudom, milyen érzés az otthon biztonságának érzése.

Képes vagyok észrevenni az emberekben a jót, a szépet, az IGAZAT, anélkül, hogy a hibáikra fókuszálnék.

Szeretettel,

Kriszti