Az EGO hangja vagy az Önvalóé?

2021.10.13

Honnan tudod, hogy az Önvaló hangja szól hozzád vagy az EGO-é?

Isteni Önvalónk vagy Felettes Énünk. Sokáig úgy képzeltem el, hogy Ő tőlem különálló, valami csodás hatalmasság, akit majd egyszer, ha nagyon jó leszek (már-már szent:-), akkor elérhetem. Alapvetően nem volt hiábavaló ez a tévképzet, hiszen évtizedekig hajtóerőként bírt rá a fejlődésre.

Aztán rá kellett döbbennem, hogy ez így nem teljesen igaz.

Lelkünk, mint isteni részünk, része a nagy egésznek, Istennek. Önvalónk az a részünk, ami közvetlen kapcsolódik Istenhez. Ő is én vagyok. Tehát nem kell elérni, hiszen én vagyok. Abban volt némi igazság, hogy a Vele való közvetlen kapcsolathoz fejlődni szükséges. De nem azért, amiért eleinte gondoltam. Szükségszerű a fejlődés, azért, hogy letisztítsuk magunkról a téves elképzeléseinket, negatív programjainkat, gátló blokkjainkat.

Ha például az a tévképzetem, hogy Isten valami felettem álló hatalom, aki megbüntet, ha valami rossz fát teszek a tűzre, az meglehetősen korlátozó program. Könnyen lehet, úgy fogok hozzáállni az élethez, mint az egyszeri kislány az iskolában, aki fél a körmöstől, és folyton vigyázban áll. Ha állandóan Isten haragjától félek, hogyan tudnék szeretettel kapcsolódni Hozzá? Fel sem merülhet itt a közvetlen kapcsolódás az Önvalóval. Ebben az esetben meglehetőst ajánlott némi önmunka.

Hogyan tudod mindezt elvégezni?

Meditálj! Olyan nincs, hogy nem tudsz. Hidd el, hogy mindenki tud. Csendesedj el, hallgass kellemes zenét közben. Lazítsd el magad. Adj hálát Istennek, mindenért, ami eszedbe jut, áramoltass szeretet mindenki felé, akinek úgy érzed, hogy jól esne. Fényesítsd fel magad meditációban minden nap. Ezekkel tudod emelni a rezgésszintedet, már kevésbé fog zavarni a 'civilizáció zaja', könnyebbek lesznek a napok, és egyszerűbb lesz felismerni, hogy mi az, ami érted van és mi nem. Mi az, ami szolgál, mi az, ami nem.

Amikor meditálsz, tedd fel a kérdéseidet a Teremtőnek, a Legfelsőbb Önvalódnak. És várd el a válaszát. Bekúszó gondolatként, beugró ötletként fog megjelenni a válasza. Vagy egy könyvet olvasva ugrik be a válasz.

Ha az Önvalód válaszol, az mindig szeretetteljes, csendes, békés, ösztönző, megerősítő, biztonságos. Az Önvalódtól bátorítást kapsz, megerősítést önmagadban, a képességeidben, esetleg eszedbe jut, mi az amit még megfejlődésre vár, de ez nem a hiányosságaidat kiélezendő.

Ha az EGO válaszol, az bizonytalan, kétségekkel teli, zajos, akarnok, ne adj'Isten félelmetes. Ha a hiányosságaid jutnak eszedbe, a képtelenséged, az erre nem vagyok elég jó érzés, az tuti, hogy az EGO műve.

Elképesztő nyereség volna az életünkben, ha az Önvalóból az Önvalóval teljes mértékben 'összekapcsolt' állapotban élnénk az életünket, teremtenénk a valóságunkat. Sokkalta könnyedebb lenne az élet, úgy hogy ismerjük valódi vágyainkat, és megvalósításához a számunkra legkézenfekvőbb megoldásokat. Azokat az embereket vonzanánk be az életünkbe, akik a legnagyobb hozzájárulás lehetnek a vágyaink megvalósításához.

Ma is hoztam pozitív megerősítéseket, ha szeretnéd, akkor kérlek, írj a hozzászólásba IGENt és a ThetaHealing® technika segítségével tanúsítom a neked a letöltéseket.

Tudom milyen érzés, felismerni önmagamban a Felettes Énem.

Képes vagyok észlelni, hogy Ő is én vagyok.

Tudom milyen érzés elég jónak éreznem magam ahhoz, hogy kapcsolódjam az Önvalóhoz.

Képes vagyok különbséget tenni az Önvaló és az EGO hangja között.

Lehetséges és biztonságos teljesen ellazulni, pihenni, a haszontalanság érzése nélkül.

Képes vagyok a teljes ellazulásra görcsösség nélkül.

Tudom, milyen érzés, bízni Istenben és élvezni a támogatását.

Tudom milyen érzés méltónak érezni magam arra, hogy Isten a tenyerén hordjon.

Szeretettel,

Kriszti