De én csak jót akartam. Ártatlan.

2022.07.25

DE ÉN CSAK JÓT AKARTAM! ÁRTATLAN. 

Ő miért nem érzi ezt?

Olyan sokszor gondoljuk, hogy valamit meg kell osztanunk a másikkal, mert annyira igaznak érezzük az információt, csak tanácsot szeretnénk adni, addigi egyéni tapasztalataink alapján. Mert csak jót akarunk, vagy szeretnénk a másikat megsegíteni. 

Aztán csak csodálkozunk, ha a másik 'leolt' a francba.

Mi a baj ezzel?A legrosszabb, hogy nem tartjuk tiszteletben a másik szabad akaratát. 

Kért tőlünk tanácsot? Nyilván nem. 

A Teremtő is szabad akaratot adott, akkor ez nekünk miért ilyen cefet nehéz? Miért formálunk jogot a beavatkozásra, pusztán a segítség nyújtás igényének okán. De akkor se OK, na.

A másik, hogy miért kell nekem mindenkinek segíteni? Mi a legnagyobb előnye annak, hogy mindenkinek segítek? Ez sajnos az EGO-ról szól, nem a legtisztább szándékról. Valami módon meg kell szolgálni az elismerést. De miért, mikor ez jöhetne könnyedén, felszabadultan. Hol és mikor hittem el, hogy nem érdemlem meg az elismerést, hogy nem vagyok elég értékes?

Vagy nekem mindent meg kell oldani, mert megszoktam ezt. Ez volt alap, kicsi koromtól kezdve. Ha megoldom a problémákat, akkor anya, apa büszke lesz rám. Végre kapok egy kedves mosolyt, ölelést. Ez is cukiii, de ez sem jogosít fel arra, hogy bárki életébe kéretlenül avatkozzak bele.

Vagy könnyebb mások 'nyomorával' foglalkozni a sajátom helyett. Mert az enyém annyira szörnyen fájdalmas, hogy képtelen vagyok ránézni. És tulajdonképpen nagyon felemelő másoknak segíteni, ez a jó érzés talán kicsit kompenzál a sok szenvedésért. 

Mit tesz a kéretlen tanács?

Pszichikai támadásként működik. Betámad, 'megerőszakol', leural. Magyarul, mint egy tőr a másik szívébe, megbántom, felbosszantom és ezzel energiát lopok tőle, abszolút a jó szándék mentén. 

Van az a mondásunk, hogy aki vermet ás, maga esik bele...Valamilyen szinten ezek mindig visszaszállnak az elkövetőre. Kellemetlen érzés lesz a visszautasítás, és ez beleavatkozik az energia terembe. 

Honnan tudom ezt ennyire pontosan? Mert én is belecsúsztam... restellem, de ez mindenkivel előfordul, hogy annyira szeretne jót tenni, megóvni azt a másikat. Csak hogy nincs jogom hozzá, akkor se, ha legtisztább szándék vezérelt. Ennyi.

Ma is hoztam pozitív letöltéseket, ha szeretnéd ezeket, akkor kérlek, hozzászólásban írj IGENt, és a ThetaHealing® technika segítségével tanúsítom neked a letöltéseket.

Ismerem a Teremtő legmagasabb nézőpontját arról, hogy mit jelent a SZABAD AKARAT.

Tudom milyen érzés, lehetséges és biztonságos megadni másoknak a szabad akarat jogát.

Képes vagyok elfogadni, hogy mások, más véleményen vannak, mint én, veszteség érzet nélkül.

Tudom, hogyan éljem az életem anélkül az érzés nélkül, hogy meg kell mentenem másokat.

Képes vagyok a bűnös, aki hallgat érzése nélkül szemlélni környezetem vélt vagy valós hibáit.

Lehetséges és biztonságos a saját dolgaimmal foglalkozni, bármilyen fájdalmasak is ezek, van elég erőm hozzá.

Tudom, hogy milyen érzés elég jónak és értékesnek lenni anélkül, hogy ehhez másoktól várnék visszacsatolást.

Megengedem magamnak, hogy a Teremtő csodás 'szemüvegén' keresztül lássam saját magamat. 

Szeretettel,Kriszti