Depresszió-miért, mit tehetsz?

2022.02.14

DEPRESSZIÓ, miért, és mit tehetsz ellene?


Valamilyen formában szinte mindenki találkozik ezzel a problémával élete során. Kellemetlen, megmagyarázhatatlan szomorúság, bizonytalanság, félelemérzéssel tartozik hozzá.

Lehet egyszerű kedvetlenség, amikor semmihez semmi kedvünk.

Lehet, hogy annyira rosszkedvűvé tesz, hogy felkelni sincs kedvünk, se dolgozni, se bármit csinálni.

Lehet mániás depresszió, más néven bipoláris elmezavar, amikor egyszer nagyon jó kedvünk van, aztán pedig mély szomorúság.

Okok:

Lehet egy hormonális felborulás következménye, kevesebb szerotonin hormon termelődik, több ösztrogén.

Amikor érzelmi trauma ér bennünket, haláleset, munkahely elvesztése, és ha ez hirtelen, sokk szerű élmény, olyankor előfordulhat, hogy az agyban apró mini stroke szerű 'kisülések' keletkeznek.

Úgy képzeld el ezt, hogy agyunk rendkívül intelligens szervünk, és mikor ilyen sokk szerű élmény ér, akkor az mintha kikapcsolná azt a relét, ami képes érezni azt a rendkívül fájdalmas érzést. Óvva ezzel minket a legmélyebb lelki fájdalmaktól. Hogy miért? Hát a túlélésért. Az elsődleges szempont, hogy életben tartson minket.

Hasonló történik akkor is, amikor sorozatosan élünk meg nehéz szituációkat, akár munkahelyi stresszt, és ez a sok nehéz energia összeadódik, és egyszer csak besokall, és kiiktatja azt a relét, amivel ezeket a nehéz helyzeteket érezted, és átmész szinte apatikusba, mély nemtörődömségbe, érdektelenségbe, kedvetlenségbe. Ki a fene akar állandó stresszben élni. Ugye?

Nem igazán beszélnek arról, hogy képes depressziót okozni egy vírus fertőzés is, például az EBV, szerintem a C betűs is. Nem is gondolnánk, milyen erős hatása van ránk. Képes irányítani a vírus, üzeneteket közvetít, hogy mit tegyél és mit ne. Az is lehet, hogy a gondolataid nem is a sajátjaid, hanem a vírusaid befolyásolnak.

Veszélyesebb kombó, amikor a vírus fertőzés nehézfém mérgezéssel társul, tetézve fehérje és zsír dús táplálkozással. Mert, hogy elsavasítja a szervezet, és ez a savasság elindít egy oxidációs folyamatot a szervezetben, az agyban lévő nehézfémekkel. Ez az oxidációs folyamat rengeteg méreganyagot hagy maga után.

Ha csak nehézfém de jól táplálkozol, viszont van egy EBV fertőzésed, akkor ez a kombó neurotoxinokat eredményez, melyek az agyban ködös agy szindrómát okoznak, később demenciát.

A növényvédő szerek és a mindennapi mérgeink is képesek depressziót okozni.

Amit tehetsz, ha depresszióban szenvedsz.

Sajnos ezekben a szituációkban már nem elég az optimista hozzáállás.

Ha sokk szerű élmény okozta, akkor a jó hírem, hogy az agy is képes a megújulásra. Ehhez türelemre lesz szükség, és bizalomra a tested öngyógyító folyamatiban.

Mindig kérj segítséget. Legyen egy bizalmasod a családodban vagy a baráti körödben. Fontos, hogy ne érezd magad ebben a nehéz helyzetben egyedül. Fontos, hogy valakivel őszintén, szégyenérzet nélkül beszélhess.

Ha vírus okozta, akkor lényeges az immunerősítés, és azon élelmiszerek, gyógyszerek kerülése, amiket a vírus szeret. Kerülendők a nehézfém tartalmú élelmiszerek (konzervek, fém dobozos üdítők, tengeri halak a magas higany tartalom miatt), alumínium tartalmú kozmetikumok, antibiotikumok. Ezekből a vírus neurotoxint állít elő, amit méregtelenítéssel lehet a szervezetből eltávolítani.

Nehézfém mérgezés esetén érdemes ráállni a nehézfém kivezetésre. Ez egy hosszabb folyamat, de mindenképpen hasznos a végleges gyógyulás szempontjából.

A növény védőszerek és a mindennapi mérgeket szintén méregtelenítéssel lehet kivezetni.

Ma is hoztam pozitív megerősítéseket, ha szeretnéd ezeket, akkor kérlek, hozzászólásban írj IGENt, és a ThetaHealing® technika segítségével tanúsítom neked a letöltéseket.

Szomorúság nélkül élem az életemet.

Tudom milyen érzés, amikor értelme van az életnek.

Képes vagyok ellenőrzésem alatt tartani a hangulatom.

Ellenőrzés alatt tartom az érzéseimet és az életemet.

Tudom milyen érzés anélkül élni, hogy másokat okolnék a problémáim miatt.

Gondolataim napról napra egyre tisztábbak.

Tudom milyen érzés mindig tudni, hogy van remény.

Tiszta, közvetlen a kapcsolatom a Teremtővel.


Szeretettel,

Kriszti


Kép: Pixabay.