Meddig kell még várni?

2022.02.21

Meddig kell még várni? 

Néhány napja elmélkedtem azon, hogy mekkora utat jártam be az elmúlt 25 évben. Gyakorlatilag ez a teljes időszak maga volt a felkészítés, folyamatos fejlődés erre a jelen időszakra. Folytonos türelmetlenség, és önmagammal szembeni elégedetlenség jellemezte ezt az időszakot. 

Nem akarlak ezzel untatni, de mindennek oka van, így ennek is volt. Mire használtam ezt az elégedetlenséget? Állandó, erőltetett tanulásra és fejlődésre. Jó volt ez nekem? Hát nem igazán. Ez az erőltetett tempó senkinek sem jó. Szükség van a fokozatosság. 

Ahogyan a virágzó gyümölcsfa előtt sem állunk toporzékolva, hogy mikor érik már be végre?

Ahogyan a csecsemő se tud rögtön járni, hiszen először csak a fejét tudja emelgetni, majd a karját és lábát húzza maga alá, aztán mászik, feláll, és aztán indul csak el. Ha sürgetnénk, ha erőltetnék az sérüléssel járhat.

Ugyanígy a spirituális fejlődés is. Minél inkább erőltetjük, mert türelmetlenek vagyunk, annál több 'sérülés' fogja vissza a lendületünket. Hiszen itt is meg vannak a 'lépcsőfokok', amiken haladni kell, nem lehet átugrani egyiket-másikat, ha éppen nem tetszik valami. Életünk során fokozatosan sajátítjuk el azokat az erényeket, amelyek megfejlődésére vállalkoztunk már leszületésünk előtt. 

Az erény megszerzése is egy folyamat része, majd annak beépülése és aktiválódása is az. Nem lehet toporzékolva, követelőzni, hogy én már kész vagyok ezzel, kérem a következőt. Azért erőltetjük, mert a spirituális képességeink aktiválódása az erények megszerzésével áll összefüggésben. Ahogy egyre több erény birtokosai vagyunk annál inkább nyílnak a képességeink. És ezek az erények szép sorjában épülnek egymásra. BIZALOM, HIT, ELFOGADÁS, TÜRELEM, BÁTORSÁG, ALÁZAT, a teljesség igénye nélkül. 

Hogyan működnek ezek?Nem tudsz türelmes lenni, ha nincs meg a mások és magad iránti ELFOGADÁS. Nincs BIZALOM és BÁTORSÁG, ha félelemben élsz. Nincs valódi HIT, ha nincs BIZALOM. Amint erőltetés van, flow helyett, érkeznek a kényszer pihenők a fejlődésben.Milyen formában érkezhetnek ezek? Nem jön össze a terved, állandóan akadályoztatnak. Valaki folyton 'beleköp' a levesedbe. Valamilyen megmagyarázhatatlan ok végett feszült vagy, elégedetlen, nyűgös, vagy összeszedsz valami náthát, hogy legyen időd gondolkodni. És ne legyen lehetőséged sürgetni az eseményeket. 

Ha nem vagy hajlandó felismerni, elfogadni az erényt, amin éppen 'dolgoznod' kell, akkor a valahogy rá leszel kényszerítve. És ez többnyire nem igazán komfortos érzés. 

Ha például az ALÁZAT erényén kellene dolgoznod, de te nem vagy erre hajlandó, akkor bizony előfordulhat, hogy a környezeted sodor megalázott helyzetbe. Görbe tükröt tartva, hogy szemfüles lehess. Ha a TÜRELEM erényén kellene dolgoznod, de te nem vagy hajlandó, akkor lépten-nyomon olyan helyzetek jöhetnek, amik próbára teszik a türelmed. 

Látható, hogy nagyon nem mindegy, hogy mindezekre önszántunkból vagyunk hajlandóak vagy kényszerből. Ha nagyon türelmetlenek vagyunk, érdemes megvizsgálni, hogy mitől félünk valójában? Nincs eléd időm, vagy csak akkor lehetek elég jó, ha mindent is tudok? Vagy félek a veszteségtől, félek attól, hogy lemaradok valamiről? Hogy kihagynak ebből a felemelkedés buliból? 

Érdemes ezeket átgondolni, és szertettel és elfogadással szemlélni a saját folyamatainkat. Elismerni és értékelni mindazt, amit már idáig elértünk. Micsoda felszabadító energia van ebben! Micsoda megnyugvás és béke! No és ennek a teréből sokkal könnyedebb és gyorsabb a fejlődés.

Ma is hoztam pozitív megerősítéseket, amennyiben szeretnéd ezeket, kérlek, hozzászólásba írj IGENt, és a ThetaHealing® technika segítségével tanúsítom a letöltéseket. 

  • Képes vagyok elfogadni a folyamataimat, önmagamra való neheztelés és elégedetlenség érzése nélkül.
  • Tudom, hogyan engedjem meg magamnak a könnyed fejlődést, erőltetés nélkül.Engedem, hogy a TÜRELEM erénye működjön az életemben.
  • Tudom, hogyan legyek türelmes, anélkül, hogy kényszerítenének rá.
  • Képes vagyok értékelni és elismerni, mindazt, amit már elértem/meghaladtam.
  • Képes vagyok kapcsolódni saját magamhoz a Feltétel Nélküli Szeretet teréből, anélkül, hogy a hiányosságaimra fókuszálnék.
  • Engedem, hogy hogy isteni tervem alapján aktiválódjanak a fejlődési folyamatok az életemben.
  • Bízom isteni Önvalóm bölcsességében, teljes támogatásában.

Szeretettel,

Kriszti