MEDITÁLJ! És változtasd meg a valóságodat!

2020.08.09

Mindig azt gondoltam, hogy meditálni valami nagyon bonyolult dolog lehet, de legalábbis  elvarázsolt gurunak kell lenni ahhoz hogy ez nekem sikerüljön. Ugye legyen mindenkinek hite szerint....!?

Nos, nem kell hozzá gurunak lenni. 

Számtalan próbálkozás után megismerkedtem a théta meditációval, ami elhozta végre a várt áttörést. Felismertem, hogy valójában meditálni nem is olyan bonyolult dolog mint azt ahogy sokáig hittem. 

Semmi faxni, tegyél fel egy számodra kedves, lágy zenét, csukd be a szemeid és figyelmedet helyezd a légzésedre. (Nekem ez az egyik kedvencem)

Semmi mást nem kell csinálnod, csak figyeld a légzésed, ahogy az orrodon beáramlik a levegő, majd ahogyan ki. Lassan egyenletesen lélegezz! Ha elkalandozik a gondolatod, nem baj, amint észleled, tereld vissza figyelmed a légzés figyelésére.

Engedd, hogy elvarázsoljon a zene, engedd, hogy kioldja belőled a feszültséget.

És ahogy ebben az elcsendesedett állapotban meditálsz, jönni fognak a számodra fontos felismerések, gondolat foszlányok, hogy mi az amivel érdemes lenne dolgoznod, mi az ami 'gombot nyom' rajtad? Mik azok az elakadások, amire érdemes ebben a meditatív állapotban ránézned.

Ezeket egészen egyszerűen felismerheted. Ezek a gondolatok tiszták, mintha angyal suttogna a füledbe, összetéveszthetetlen azokkal amik a meditációd elején suhannak át az agyadon. Azok kuszák, idegesítőek, melyeken 'csak kattogni' lehet. Hamar meg fogod érezni a különbséget.

Lehet, hogy eszedbe jut, hogy adott napodon, mi lett volna a 'helyes' viselkedés egy adott szituációdban, vagy átsuhan rajtad valamely nehézséged  legegyszerűbb megoldása, ami pont az egyszerűsége miatt eszedbe sem jutott volna. 

És semmi mást nem csináltál csak becsuktad a szemed.

Mire van szükséged?

Kitartásra és következetességre!

Minden nap szánj időt arra, hogy elcsendesedhess! 

Építsd be az életedbe! Legyen benne a napi rutinodban!

Naponta fél óra, hogy közelebb kerülhess Önvalódhoz, Legfelsőbb Énedhez. 

Áldozat? 

Igen. Azt a fél órát áldozd fel Önmagad fejlesztésének oltárán, és hamarosan megérzed, mennyit tesz hozzá az életedhez! Fejleszti a figyelmedet, memóriádat, spirituális képességeidet, oldja a feszültségeidet. A fizikai egészségedről pedig még nem is beszéltünk. 

Hidd el! Megéri minden perc amit meditációval töltesz.

Csodás felismeréseket kívánok neked!

Ha valamely területeden elakadtál, kattints a KONZULTÁCIÓ gombra!