Mit várunk a szerelemtől? És miért?

2022.02.14

Mit várunk a szerelemtől? És miért?

Nem tudom te hogy vagy vele, de engem a Valentin nap kiakaszt. Nyilván, ha 20 éves lennék, friss szerelemmel, akkor más szájízzel vélekednék erről.

25 év távlatából nézve, azonban ez már más minőség, természetesen azt is meg kellett élni, a maga rózsaszín ködös elvarázsoltságával együtt.

Kiszakadva a Mindenség szeretetéből, leszületve, folyton arra a teljességre törekszünk, amit Isten szeretetében/egységében megéltünk 'odafenn'. Szakadatlan ezt kutatjuk. Minden párkapcsolatunkban ezt az egységet keressük. Mert amikor szerelmesek vagyunk, az a bizsi érzés, az a varázslat pontosan olyan érzés, mint mikor a Feltétel Nélküli Szeretetben 'dagonyázunk', egységben Istennel.

A rózsaszín köd idején, abszolút elfogadjuk a párunk minden furcsaságát, idegesítő dolgait, szokásait. Nem számít semmi, csak vele lehessünk. Minden szép és örömteli. Ebben az időszakban, feltétel nélkül elfogadjuk őt és természetesen ő is elfogad minket. Ebben az időszakban, megszűnik az én, csak mi van. Teljesen belemerülünk ebbe, mindent megteszünk a másikért, hogy a kapcsolatban a legjobbat nyújtsuk a másiknak. Szinte teljesen feloldódik az egyéni valónk. Hajlamosak vagyunk ilyenkor beáldozni az egyéni vágyainkat is.

Csodás illúzió, de ez csak egy amolyan hasonmás érzés. Olyan mintha, de még se Az. Néhány hónap elteltével, halványul a varázslat. Kezdjük észrevenni a 'hibáit', idegesíteni kezdenek 'gyarlóságai'. Könnyedén pukkanunk el mindenféle apróságon, teszünk szemrehányást. No igen, itt már tűnőben a feltétel nélküli elfogadás és szeretet. Akár becsapva is érezhetjük magunkat.

Ide kellene megérkeznie a tiszteletnek, az egymás iránti megbecsülésnek, nagy adag humornak, öniróniának és engedékenységnek. Jó esetben.

Ha ez nem jön össze, akkor könnyen rámehet erre a kapcsolat.

Mit várok a páromtól?

Neki kell engem boldoggá tenni?

Csak vele lehetek teljes?

Csak tőle várom azt, hogy hozzásegítsen, a 'bizsi' érzéshez, a felhőtlen boldogsághoz?

Miért gondoljuk, hogy ez egy másik ember feladata? Segítek.

Mert nem tanítanak az ellenkezőjére. Nincs benne a nevelési morálban, az érzelmi intelligenciára nevelés, nincs benne az egészséges önkép kialakítása, nincs benne, hogyan kezeljük a kudarcainkat, a bánatunkat. És legfőképpen, hogyan szeressük önmagunkat. Hogy anélkül is szerethetőek vagyunk, csodálatosak és értékesek, ha éppen nincsen senki, aki ezt visszatükrözné nekünk. Nem nevelnek minket önbecsülésre sem.

Van tere a fejlődésnek. Ez a változás velünk kezdődik. Itt és most. Mi neveljük a jövő érzelmileg intelligens generációját. Akik már képesek lehetnek arra, hogy más szemlélettel állnak bele párkapcsolataikba. Nem feláldozva az egyéniségüket a rózsaszín köd idején, hanem bátran meg merik majd mutatni, furcsaságukat, 'zakkant' szokásaikat. Teljesen rendbe lesz nekik furának lenni, anélkül a félelem nélkül, hogy nem felelnek meg a szerelmüknek.

Képesek lesznek felismerni, hogy egyéni boldogságuk nem a párjuk feladata. Hogy először nekik kell, magukban boldognak lenni, egészséges önértékeléssel, és vágyakkal, akár egyéni célokkal is a közös célok mellett. Hiszen az egészséges önértékeléssel bíró ember nem lesz féltékeny a párjára, mert tudja, hogy tökéletesen megfelel neki. A jolly joker kapcsolat, amikor mindkét fél ilyen, egyéni boldogságban létező, aki tudja, hogy a párja nélkül is teljes. Ebben a minőségben kapcsolódni egy csoda.

Ma is hoztam pozitív megerősítéseket, ha szeretnéd ezeket, akkor kérlek, írj hozzászólásba IGENt, és a ThetaHealing technika segítségével tanúsítom a letöltéseket.

Tudom milyen érzés az egység érzése itt a földi síkon.

Képes vagyok az egység megélésére a mindennapokban is.

Képes vagyok meglátni az értékeimet, tudom, hogyan értékeljem saját magamat.

Képes vagyok kialakítani egészséges önértékelést, erőltetés/'túljátszás' nélkül.

Képes vagyok önbizalommal telten kapcsolódni a páromhoz, anélkül hogy megkérdőjelezném az értékességemet.

Tudom, hogyan kapcsolódjam a páromhoz a feltétel nélküli szereteten keresztül, anélkül, hogy a hiányosságaira fókuszálnék.

Képes vagyok tisztelni/becsülni a páromat a vélt vagy valós hibái ellenére.


Szeretettel,

Kriszti


Kép: Pixabay,